Propellermedia

Propellermedia bildades hösten 2011 av industridesigner Fredrik Hansson. Fredriks intresse för flygande farkoster, avancerad teknik och konstärligt foto fick honom att testa montage av kamera på radiostyrda helikoptrar. Resultat blev från början dåligt men potentialen fanns där och efter otaliga tester, krascher och intrimningar har Propellermedia idag utrustning som kan utföra film och fotojobb i proffskvalitet. Propellermedia flyger radiostyrda helikoptrar med flera rotorer, sk. multirotorhelikoptrar vilket skapar stabilitet och säkerhet. Utrustade med GPS har vi möjligt att flyga helt autonomt (UAV) och ”parkera” i luften för exakta fotograferingar.  Resultatet kan bli storslagen film och vackra bilder ur omöjliga vinklar.
Idag säljer propellermedia bilder och film på uppdrag till tidningar, dagspress, TV, fastighetsbolag, arkitekter, mediabyråer kraftbolag mm.

2012 blev Propellermedia/Fredrik certifierad företagsfotograf av Google och kan därför utföra google företagsfoto.

Propellermedia bedrivs sedan 2013 av Free Fly Media AB, organisationsnummer 556912-9835.

Följ oss gärna på facebook genom att “Gilla” propellermedia längst ner på denna sidan. Då får du uppdateringar (ca 1/vecka) om våra framsteg och jobb.

e-mail: fredrik@propellermedia.se
telefon: +46-(0)721-880101
Fredrik Hansson

Vad gör propellermedia bättre än traditionellt flygfoto och helikopterfilm?

Kostnad: Priset går inte att jämföra med priset på en vanlig helikopter. Begär in en offert så får ni se!

Precision: Flygning sker med meterprecision upp till 120 meters höjd. Kameran kan parkeras på en punkt i luften och bilden kan studeras och ställas in från marken via en bildskärm.  GPS gör att punkten kan återskapas vid ett annat tillfälle om samma bild önskas igen för att visa en förändring, t.ex vid ett bygge.

Ingen störning på omgivningen: Vi kan komma riktigt nära eller långt ifrån. Farkosten är bara 1 meter i diameter och kan flyga mellan hus, inne i stora hallar, på arenor etc.

Snabb på plats: Vi kan köra ut samma dag eller iallafall inom någon dag. Vi är i luften bara någon minut efter ankomst.

Otroliga filmklipp: Tidigare behövdes kran, mast,  avancerade linor och liknande för att skapa det cinematiska uttryck som vi kan åstadkomma med en enda farkost. Kostnaden blir en helt annan när man inte behöver rigga. Titta gärna på filmklippen i vår portfolio.

Åtkomst: Vi kommer åt där andra går bet.

Ring oss så berättar vi mer!